Părintele filmelor cu zombie, George A. Romero, a murit. Avea 77 de ani


Părintele filmelor cu zombie, George A. Romero, a murit. Avea 77 de ani

de
Gloria Sauciuc
în 17 Iul 2017

Night of the Living Dead este adesea citat pe listele cu cele mai bune horroruri din toate timpurile
Night of the Living Dead

George A. Romero, regizorul filmului Night of the Living Dead (1968), a murit duminică, la vârsta de 77 ani, după o luptă cu cancerul de plămâni, a anunțat managerul său, Chris Roe.

„Legendarul regizor George A. Romero a murit duminică, 16 iulie, ascultând coloana sonoră a producției The Quiet Man, unul dintre filmele lui favorite, alături de soția lui, Suzanne Desrocher Romero, și fiica Tina Romero”, se vede în anunțul oficial. „Lasă în urma sa o moștenire cinematografică ce a trecut testul timpului și va continua să dăinuiască”.

Romero este părintele filmelor cu zombie, lansarea deja clasicului Night of the Living Dead provocând, în 1968, un întreg scandal. Nu este primul film cu zombi, dar a avut o influenţă incontestabilă în acest subgen.

Variety a publicat la data lansării filmului o cronică furibundă, invitând autorităţile să ia măsuri cu privire la „pornografia violenţei” aruncată pe ecran de Romero. Night of the Living Dead a devenit cel mai profitabil film horror independent şi este adesea citat pe listele cu cele mai bune horroruri din toate timpurile. Că vrea sau nu, fiecare nouă producţie cu zombi îl omagiază.

Turnat în Pittsburgh (SUA), cu un buget de 114.000 de dolari, adunat de la prieteni și asociați ai companiei de producție Image Ten, Night of the Living Dead a câștigat 30 de milioane de dolari devenind un film cult. Inluențat de romanul lui Richard Matheson „I Am Legend”, filmul alb-negru este despre un grup de oameni baricadați într-o fermă din Pennsylvania de frica unei hoarde de zombie, văzute la acea vreme ca o critică la capitalism.

No Comments

Start the ball rolling by posting a comment on this article!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*